2005: The Great Shark Hunter

In Irak vinden de eerste democratische verkiezingen plaats sinds 1958. Zoals Den Amerikaan ons zegt, kan de vrede nu inderdaad echt aanbreken. We wachten.
Vier miljoen mensen reizen naar Rome omdat paus Johannes-Paulus II sterft. Zijn laatste optredens waren vooral pijnlijk, de verkiezing van een nieuwe paus wordt dat ook.
In Frankrijk en in Nederland wordt de nieuwe Europese grondwet in referenda afgekeurd. We zitten sindsdien dus eigenlijk zonder Europese grondwet, en vragen ons dagelijks af hoe het nu verder moet, zonder Europese grondwet.
Michael Jackson wordt door een jury witgewassen van alle beschuldigingen rond kindermisbruik. Hij is daar zeer blij mee, en gaat dat vieren in Bahrein.
Op 7 juli worden in Londen vier aanslagen gepleegd door Arabische terroristen: drie op metro's, één op een bus. Er vallen meer dan 50 doden en 200 gewonden. Twee weken later: een identiek scenario, alleen gaan de bommen deze keer niet af.
Overal ter wereld vinden concertjes plaats onder de naam Live8. Make Poverty History is hun slagzin, en de kracht van de muziek wordt meteen bewezen: sindsdien zijn er geen armen meer.
Lance Armstrong wint zijn zevende opeenvolgende Tour, en kondigt meteen zijn pensioen aan. Het zou nog een half jaar duren voor zijn vriendin Sheryl Crow door had dat een gepensioneerde toch niets voor haar is.
1500 doden vallen in de VS na regenbuien. New Orleans verandert in een meer, de dijken zijn jaren niet onderhouden en begeven het. De hulpverlening is dramatisch slecht en traag - wat Michael Moore inspireert tot het schrijven van een open brief aan Bush: 'Haal je helikopters uit Bagdad om hier mensen te redden.'

Ik verander nog maar eens van werk, voor de verandering: ik verlaat GE om bij CHangeIBBDO aan de slag te gaan.

Begraven: Johnny Carson, Hunter S. Thompson, Rainier van Monaco, Johannes Paulus II, Simon WIesenthal, George Best, RIchard Pryor, John Spencer,

Springsteen laat Devils & Dust verschijnen, en koppelt er meteen een tournee aan. Een ijzingwekkend sterk optreden in Vorst is ons deel: kippenvel!!

Op televisie is het vooral opmerkelijk dat in de VS de allerlaatste episode van Star Trek: Voyager wordt uitgezonden. Het is voor het eerst sinds 1987 dat er géén Star Trek wordt gemaakt.

 

 

 

Website best viewed with a browser.
© 2006, by pvdb