2000: Home video's

Op eurosongavond ontploft in het Nederlandse Enschede een vuurwerkfabriek. De ravage is enorm. Maar voor het eerst bij soortgelijke ramp, valt op hoe de televisiestations gebruik maken van amateurvideo’s. De videocamera is klein, betaalbaar en dus democratisch geworden, en wat er ook gebeurt, waar het ook gebeurt – de kans is altijd groter dat iemand het filmde, dan niet.
Euro2000, voetbal dus: België is het eerste gastland ever dat de eerste ronde niet overleeft. Frankrijk verslaat in de finale Italië met 2-1.
Nabij Parijs crasht een Concorde, vlak na het opstijgen. Het einde van de supersonische passagiersvluchten: de Concorde wordt op non-actief geplaatst, en maakt later een aantal afscheidsvluchtjes.
In Sydney, Australië, vinden de Olympische Spelen plaats. Vooral het afsluitende feestje is geweldig.
Hoewel hij meer stemmen haalde, verliest Al Gore toch de presidentsverkiezingen van George Bush. De pijnlijke hertellingen van de stembiljetten zijn de mooiste herinnering aan de kiesstrijd.

Meer dood dan levend: Roger Vadim, Walter Matthau, Alec Guinness, Kirsty MacColl.

Muzikaal gezien was 2000 niet bepaald memorabel - een snuifje Dr Dre, en verder teren op de Reunion Tour van the Boss.

Oscar voor Russell Crowe in Gladiator. Tom Hanks (Cast Away) won niet, Juliette Binoche ook niet voor Chocolate. Julia Roberts dan weer wel, voor Erin Brokowitch.Iedereen Beroemd van DOminique Deruddere maakte ook al geen kans.

 

 

 

 

 

Website best viewed with a browser.
© 2006, by pvdb