1976: Pompen en zweten

In januari regent het zo hard, dat dijken breken (o.a. in Ruisbroek); in februari stopt het met regenen en regent het nauwelijks nog tot in juli. Juni-juli geven ons dan ook nog eens een hittegolf. De oogst is een ramp, en boeren verkopen hun vee omdat ze het gewoon niet kunnen voederen. De laatste week van 1976 krijgen we een koudegolf...

Steve Jobs en Steve Wozniak stichten Apple. In Soweto breken rellen uit. Apartheid wordt plots wereldnieuws. In de GP van Duitsland crasht wereldkampioen Niki Lauda. Hij verbrandt onder andere zijn oren.

Dood: Lode Craeybeckx, Agatha Christie, Howard Hughes, Ulrike Meinhof, Mao,

Filmpjes om te onthouden: Rocky, Taxi Driver, Marathon Man, All the President's Men, Carrie, Network, the Omen, Silent Movie.

Muziek: de eerste plaat van The Ramones effent het pad voor punk. The Sex Pistols zouden er mensen rijk mee maken. Op de radio hoor je dat soort muziek nauwelijks: daar gaat het meer van December, 1963 (The Four Seasons) of Saturday Night (Bay City Rollers). Opmerkelijk is het dubbelalbum 'Songs in the Key of Life' van Stevie Wonder.

 

 

i

 

 

Website best viewed with a browser.
© 2006, by pvdb