2003: Welkom Bert

Bert Vandenberghe wordt geboren op 11 juli. De Vlaamse feestdag, juist. En hij heet Bert, ook juist. En toch is hij géén huilbaby!
Het zat er, net als Bert, al maanden aan te komen: de tweede golfoorlog. Na het presenteren van valse bewijsstukken voor de VN veiligheidsraad in februari, vallen de VS in 2003 Irak binnen, samen met de Britten, Oostenrijkers en de Polen. De oorlog lijkt binnen de kortste keren beslecht wegens nauwelijks tegenstand. Intussen weten we beter.
De space shuttle Columbia spat uiteen wanneer hij de dampkring terug binnenkeert. De vleugel is beschadigd tijdens het vertrek, en door oververhitting en de druk, begeeft de vleugel het bij terugkeer.
Wereldwijde paniek bij het uitbreken van de geheimzinnige ziekte SARS.

Ademen sowieso niet meer:Maurice Gibb, Nina Simone, Rik Van Steenbergen, Gregory Peck, Barry White, Gregory Hines, Charles Bronson, Anna Lindh, John Ritter, Johnny Cash, Robert Palmer,

Meest opwindende muziek van 2003: The White Stripes: Elephant

En filmgewijs ging onze aandacht naar Lord of the Rings: Return of the King, Lost in Translation, Finding Nemo, Cold Mountain, Kill Bill Volume 1.

 

 

 

Website best viewed with a browser.
© 2006, by pvdb