1993: De koning is dood. Leve de koning!

De overstap van Panorama naar Het Volk, Karel Anthierens achterna. Na een memorabel feest bij Panorama, sterft Boudewijn in Spanje (al is er bij mijn weten geen verband tussen die twee zaken). De eerste werkdag bij Het Volk is even memorabel. Albert volgt zijn broer op, Van Rossem zorgt tijdens de eedaflegging voor een relletje en voor gesidder en gebeef bij de vorst.

Bill Clinton wordt president van de VS. In de parkeergarage van het WTC in New York, ontploft een auto, gevuld met explosieven. De eerste aanslag op de Twin Towers.

Stopten met roken in 93: Audrey Hepburn, Bobby Moore, Frederico Fellini, River Phoenix, Pablo Escobar, Frank Zappa,


De top 30-ens worden geteisterd door mierzoete bloemetjesbehangmuzak. "A Whole New World" ... Peabo Bryson & Regina Belle , "That's the Way Love Goes" ... Janet Jackson, "Can't Help Falling in Love" ... UB40 , "Dreamlover" ... Mariah Carey, "I'd Do Anything for Love" ... Meat Loaf, "Hero" ... Mariah Carey. Gelukkig is er ook schitterende soundtrack-muziek: Callas, Neil Young en Springsteen op 'Philadelphia', zo maken ze ze niet meer, meneer. Leuk: 'Mmmm' of zoiets, van de Crash Test Dummies. De laatste van Crowded House, 'Together Alone',de eerste van Jazzmatazz,  John Hiatt met 'Perfectly Good Guitar', Radiohead met 'Pablo Honey', US3 'Hand on the Torch'

De filmzalen daveren onder dino-getrappel uit Jurassic Park. The Fugitive is een onaardige remake, The Firm de eerste verfilming van een Grisham-boek, Sleepless in Seattle past bij de muziek van dit jaar, en verder trokken we er ook op uit voor Mrs. Doubtfire , Indecent Proposal, In the Line of Fire, Cliffhanger,  A Few Good Men. OScars zijn er voor Spielberg met Schindler's List en voor Tom Hanks in Philadephia.

Op TV komt Seinfeld in de pop-poll-lijsten, net als het flatulente Frasier.

 

Website best viewed with a browser.
© 2006, by pvdb