1996: The Wild Site

A good year for the websites: in januari lanceert Het Volk zijn eerste site, De Zevende Krant. En in september gaat The Wild Site on line, de website van Humo. Applaus op alle banken – dank u, dank u. Klik hier om de oude Humo-sites terug te zien.

Met The Onion heb ik niks te maken, maar de site wordt in mei gelanceerd – en is nog steeds the best of the best.
Marc Dutroux ontvoert nog Sabine en Laetitia, maar loopt in augustus eindelijk tegen de lamp. Onderzoeksrechter Connerotte is de held van de natie, tot hij door het Hof van Cassatie van de zaak wordt gehaald. België is woest en toont die woede in de Witte Mars. Een revolutie was nooit zo dichtbij als die dag – maar de Ouders van de verdwenen kinderen lopen in de val die Dehaene opzette, en laten zich door de premier ontvangen.
In Deinze rijden op de E17 Gent-Kortrijk in de mist meer dan 200 auto’s op elkaar in, de zwaarste kettingbotsing ooit in dit land.

Dolly is het eerste gekloonde schaap dat wordt geboren. Het arme schaap sterft in 2003. Veel te vroeg voor een schaap.
Voor de echte geschiedenisboekjes:de Israëlische eerste minister Netanyahu krijgt een document overhandigd met de title "A Clean Break: A New Strategy for Security the Realm." Het beschrijft hoe Israël de Oslo-akkoorden moet negeren, de Westelijke Jordaanoever definitief moet inpalmen, en de Gaza-strook bevolken.
The document is geschreven door Donald Rumsfeld, Doug Feith, David Wirmser, John Bolton en Richard Perle. De haviken die later de dienst zouden uitmaken onder George Bush jr. In Afghanistan nemen de Taliban, met Amerikaanse steun, het land in.
Fredje Deburghgraeve zwemt naar Olympisch goud in Atlanta.

Leggen het loodje: François Mitterand (et alors?), Gene Kelly, kardinaal Suenens.

Op de radio is het het jaar van de Macarena, van No Diggity en van Toni Braxton. Goeie muziek komt van Beck (Odelay).R.L. Burnside (A Ass Pocket of Whiskey), Elvis Costello (All This Useless Beauty), Counting Crows (Recovering the Satellites), Fun Lovin' Criminals (Come Find Yourself), Pearl Jam (Yield), The Posies (Amazing Disgrace)

Films voor 96: Independence Day, Mission: Impossible, The Rock, The Nutty Professor, en 101 Dalmatiërs. Oscarvreugde voor Fargo, Shine en (vooral) The English Patient.

In de boekenwinkel doen ‘The Horse Wisperer’, ‘Mannen zijn van Venus…’ en ‘Primary Colors’ het opmerkelijk goed.

 

 

Website best viewed with a browser.
© 2006, by pvdb